UusioUra -uravalmennus- ja rekrytointitapahtuma on teko yli 45-vuotiaiden työllistämisen parantamiseksi.  Tapahtuma järjestettiin helmikuun 4. päivä 2020 ja tämä oli järjestyksessään toinen tapahtuma.  Tämän vuoden tapahtumassa vieraili noin 3000 kävijää ja näytteilleasettajia oli 60.  Tapahtuma sai niin kävijöiltä kuin myöskin näytteilleasettajilta hyvän vastaanoton.

Kävijöiden palautteet

Tapahtuman kävijöistä 672 antoi palautetta meille! Tämä määrä yllätti ja ilahdutti järjestäjiä suuresti, suuret kiitokset palautteesta kaikille! Yleisarvosana tapahtumalle oli palautteiden pohjalta 8- (asteikolla 4-10).

Tässä lyhyesti yleisimmät asiat, jotka nousivat esille palautteissa:  

Parasta tapahtumassa

Kävijöiden palautteissa kehuttiin erityisesti puheenvuoroja ja keskusteluja ständeillä sekä tapahtuman monipuolista tarjontaa (työpaikat, koulutus, kuntoutus, eläke, yrittäjyys).

Monet saivat myös vinkkejä ja neuvoja työnhakuun.  Tapahtuman ilmapiiristä pidettiin myös.

Kehittämisideoita

Tapahtumaan toivottiin lisää työnantajailta eri toimialoilta, erityisesti ICT-alaa ja vuokratyöfirmoja toivottiin mukaan.  Myös akateemisille ja asiantuntijoille kaivattiin työpaikkoja.

Muuta palautetta

Tapahtumalle toivotaan lisää näkyvyyttä ja monipuolisempaa tarjontaa.  Oma tapahtuma juuri tälle ikäryhmälle oli plussaa ja sitä pidettiin tärkeänä.

Näytteilleasettajien palautteet

Keräsimme näytteilleasettajilta palautteet myös ja niiden palautteiden kouluarvosanan on 8,5 (asteikko 4-10). Kyselimme heiltä seuraavia asioita:

Oliko kävijöissä potentiaalia?

Palautteissa kehuttiin kovasti kävijöitä, jotka olivat selvästi erittäin kiinnostuneita työllistymisestä, koulutuksesta sekä yrittämisestä. Moni näytteilleasettaja sanoi, että he eivät missään muussa tapahtumassa puhu niin paljon kuin täällä.

Päivän parasta antia

Tapahtuman ilmapiiriä kehuttiin ja monet sanoi, että heille tulee tapahtumasta useita jatkohaastatteluun. Tapahtumasta myös palkattiin suoraan ihmisiä töihin.

Kehitettävää

Toivottiin lisää kävijöitä tapahtumaan. Joidenkin kohdalla ständin paikka ei ollut odotusten mukainen.

Yhteenveto

Tapahtumasta saadut palautteet huomioidaan ja tapahtumaa tullaan kehittämään niiden pohjalta.

Kiitokset kaikille kävijöille aktiivisuudesta ja mukanaolosta. Mitä aktiivisempia työnhakijat ovat sitä paremmin saamme myös näytteilleasettajia mukaan tapahtumaan ja sitä kautta saamme myös työllistettyä ihmisiä.

Kiitokset myös näytteilleasettajille ja tapahtuman taloudellisille tukijoille, ilman Teitä tapahtuma ei olisi onnistunut.

Mukavaa kevään alkua kaikille!

Riitta Rouhiainen

tuottaja

 

 

Back to top