UusioUra-tapahtuman kuulumiset

Kuvassa tunnelmia UusioUra-tapahtuman studiolta Valo Hotellissa päivän aikana.

 

Yhteenveto UusioUra-tapahtumasta helmikuulta 2022

Sarjassaan kolmas UusioUra-tapahtuma järjestettiin 08.02.2022 koronpandemian takia virtuaalisena. Näin tapahtuma siirtyi samalla valtakunnallisten tapahtumien joukkoon.

Tämän vuoden tapahtumaan ilmoittautui noin 3000 kävijää ja tapahtumassa vieraili päivän aikana 1760 kävijää.  Tätä voi pitää ihan hyvänä määränä, kun ottaa huomioon, että tapahtuma siirrettiin viime hetkellä verkkoon.  Keskimääräinen kävijämäärä per osasto oli 202 kävijää.

Kävijäpalautteet

Kävijäkyselyn mukaan kaksi kolmesta vierailijasta löysi tapahtumasta työllistymistä ajatellen hyödyllisiä kontakteja.

Kysyimme myös kävijöiltä kannattiko tapahtumaan osallistua?  Tähän kysymykseen 53 % kävijöistä oli väittämän kanssa täysin samaa mieltä ja 36 % vastasi, että oli osittain samaa mieltä väittämästä.  Tapahtuman kävijät antoivat tapahtumalle kouluarvosanan 4- (asteikolla 1-5). Tämä palaute oli mieluista kuultavaa järjestävälle taholle. Tapahtuman palautteen perusteella voisi sanoa, että tällaiselle tapahtumalle on iso tarve.

Ammattiliitto Pro:n näkemys

Keskustelimme näistä luvuista Ammattiliitto Pro:n viestintäjohtaja Jaana Aaltosen kanssa ja hän totesi, ”Tämä tapahtuma osoitti sen, että 50 v. on uusi 30 v. myös digitaalisessa osaamisessa, koska kävijät osallistuivat näin suurella joukolla tapahtumaan ja toimivat siellä aktiivisesti. Heillä on selvästi iso kiinnostus työhön, eikä työstä pois.” 

Näytteilleasettajapalautteet

Näytteilleasettajapalautteissa huomasi selvästi, että virtuaalinen tapahtuma ei korvaa aitoa kohtaamista.  Palautteissa monet sanoi, että kävijöitä ei ollut tarpeeksi, tosin joukossa oli myös niitä, jotka sanoi, että he saivat hyvin kävijöitä.  Ero aiempiin livetapahtumiin oli kuitenkin selvä, koska livetapahtumissa on juuri kiitetty isoa ja aktiivista kävijämäärää.

Moni näytteilleasettaja koki myös teknisiä ongelmia alustan käytössä ja jotkut heistä kaipasivat lisää opastusta siihen.

Päivän parasta antia oli monelle videokeskustelut ja chat, myös tapahtuman ohjelma sai kiitosta. Joillakin korostui myös aktiiviset kävijät.  Yleisarvosanaksi tapatuma sai 7,5 (4-10 asteikolla).

Miten tapatuma jatkuu

Tapahtumasta saadut palautteet huomioidaan ja tapahtumaa tullaan kehittämään niiden pohjalta, toivottavasti jatkossa päästään kuitenkin näkemään livenä. Se on varmasti kaikkien toive.

Kiitokset vielä kaikille kävijöille aktiivisuudesta ja mukanaolosta. Mitä aktiivisempia työnhakijat ovat sitä paremmin saamme myös näytteilleasettajia mukaan tapahtumaan ja sitä kautta saamme myös työllistettyä ihmisiä.

Kiitokset myös näytteilleasettajille ja tapahtuman taloudellisille tukijoille, ilman Teitä tapahtuma ei olisi onnistunut.

Mukavaa kevään alkua kaikille!

Riitta Rouhiainen

tapahtuman tuottaja


Back to top