Blogi

Osaaminen esiin uusin keinoin UusioUra-tapahtumassa

”50-vuotias Matti lähetti 200 työhakemusta eikä päässyt yhteenkään haastatteluun”.

Tämänkaltainen surullinen otsikko on varsin tuttu erilaisista medioista. Mieleeni tulee heti, että Matilla on varmasti paljon osaamista ja kokemusta, mutta onko hän onnistunut tuomaan sen esille kiinnostavalla tavalla ja niin, että algoritmi poimii juuri hänet potentiaaliseksi haastateltavaksi. Toinen mieleen tuleva asia on se, onko Matti kohdannut 200 kertaa ikäsyrjintää.

Viime keväänä nostimme LMI johtajuusvalmentaja ja uraohjaaja Tiina Parikan kanssa kissan pöydälle ja järjestimme #proudofmyage, webinaarin yli 55-vuotiaiden työllistymisen esteiden poistamisesta. Saimme paneelikeskusteluun kansanedustajaehdokkaita eri puolueista ja tenttasimme heitä myös siitä, millä toimenpiteillä he aikovat edistää. Tilaisuus oli todella suosittu ja tallennetta on katsottu satoja kertoja. Yhteinen päätelmämme keskustelun ja tilastotietojen pohjalta on, että ikäsyrjintä työmarkkinoilla on todellinen ja valitettava ilmiö.

Tapahtumassa nostimme esille myös positiivisia asioita, joita työnantajien kannattaisi pohtia harkitessaan eri-ikäisten työntekijöiden palkkaamista. Kokeneet ammattilaiset ovat motivoituneita, lojaaleja, innostuneita. Ruuhkavuodet ovat jo kaukana eivätkä lastentauditkaan enää vaivaa. Ja voi sitä osaamisen määrää! Tässä työvoimapulan tilanteessa työnantajalla ei ole varaa olla hyödyntämättä tätä kokemusta.

Tule UusioUra-tapahtumaan

Olen joutunut pidättelemään itseäni viime joulukuussa saakka, sillä Pro sai silloin oikeudet UusioUra-brändiin ja tuottamiseen. Tapahtuman myynti starttaa tänään 26.1. ja koko Pron UusioUra-tiimi on todella innoissaan. Tapahtumalla on myös ensimmäistä kertaa teema ja se on tänä vuonna ”Osaaminen esiin”. Tavoitteena on auttaa työnhakijoita sanoittamaan paremmin omaa osaamistaan, muun muassa tekoälyn avulla. Osaaminen ja tekoäly ovat vahvasti esillä tapahtuman workshopeissa ja koulutuksissa.

Tervetuloa yli 45-vuotiaat työnhakijat paikalle runsain joukoin.  Työnantajille on varattu paikkoja lähes 90.  Uskon, että uudistuva UusioUra-tapahtuma lunastaa paikkansa kokeneiden ammattilaisten työllistymisen edistämisessä ja tarjoaa työnantajille näköalapaikan vastuullisena rekrytoijana.

Lämpimästi tervetuloa mukaan UusioUraan 4. syyskuuta Helsingin Kaapelitehtaalle!

Johtaja Minea Pyykönen, Ammattiliitto Pro

Uudemmat julkaisut

Back to top